Kolding Kommune investerer stort millionbeløb i topmoderne stadion i byen

Den 3. Oktober blev der indgået aftale om kommunens budget for 2023, hvori Kolding Byråd stemte ja til delvist at finansiere den længeventede renovering af Kolding Stadion.

Af Frederik Olling Milbæk

Der har længe været snak om, at Kolding Kommune skulle investere et større millionbeløb i renoveringen af Kolding Stadion, og i mandags stemte byrådet så endeligt ja til et tilskud på 33,5 millioner kroner som en del af kommunes budget for 2023. 

Efter renoveringen er det planen, at Kolding Stadion skal kunne huse 10.000 mennesker i topmoderne omgivelser, der lever op til den standard, som man ser i Superligaen, og det er på trods af, at klubben i øjeblikket ligger i den tredjebedste række.

Sådan ser Kolding Stadion ud i dag. Foto: Frederik Olling Milbæk

‘’Det skal måske ikke ses så meget som et fodboldstadion i første omgang men som et kulturelt mødested,’’ siger Hans Holmer fra SF, som er byrådsmedlem og en del af udvalget for sundhed og fritid i Kolding Kommune. Han fortæller videre, at det er planen, at der skal kunne afholdes koncerter og andre kulturelle events på Kolding Stadion, når renoveringen er færdig.

‘’Når det så er sagt, så tiltrækker klubben også mange tilskuere ved hver kamp, de spiller. Hvis man kigger på en by af Koldings størrelse, så synes jeg egentlig, at det er ganske naturligt, at vi kommer til at have sådan et stadion,’’ siger Hans Holmer.

Foto: Sweco Architects

Planer har været længe undervejs
Planen om en renovering af Kolding Stadion startede tilbage i 2019, da klubben sikrede sig oprykning til landets næstbedste række. Her fulgte der nemlig en række licenskrav, som stadionet skulle leve op til. Kolding IF fik dispensation til at spille i 1. division, da klubben lavede en ny og bedre bane samt bedre belysning på stadion.

Siden 2019 har klubben været igennem lidt af en rutsjebanetur, hvor Kolding IF har været helt nede og vende i 3. division. Det går dog noget bedre for klubben nu, som lige nu ligger på tredjepladsen i 2. division efter 9 kampe.

Det er endnu uvist, hvornår det nye stadion står klar. Dog skal en revideret plan om renoveringen af stadion ligge klar senest i 2023.