Iværksætterforløbet for ledige er en succes: Nu byder de nye ansigter velkommen 

Mathias Bak Dinesen er netop starter på iværksætterforløbet. Foto: Signe Find Bennetsen

Mandag d. 3. oktober åbnede et seks uger langt iværksætterforløb igen dørene for to ledige med en spirende iværksætterdrøm. Forløbet har stor succes, og er et samarbejde mellem Business Kolding og Jobcenteret i Kolding. 

Af: Signe Find Bennetsen

Et af de nye ansigter på efterårsforløbet er 27-årig Mathias Bak Dinesen, som er rykket ind på kontorfællesskabet i Pakhuset i Kolding, hvor forløbet foregår. Han er uddannet Cand. it-Webkommunikation og medstifter af virksomheden Manners.dk, som vil skabe eksklusive gaveæsker til mænd. 

På trods af CV’et har Mathias Bak Dinesen været på supplerende dagpenge, siden han blev færdiguddannet i juli 2022. 

”Jeg fortalte på jobcenteret, at jeg overvejede at starte min egen virksomhed. Så blev jeg gjort opmærksom på dette forløb, hvor man kan få sparring og kritiske indspark, mens man udvikler sin ide,” fortæller Mathias Bak Jensen.

Ifølge Tanja Marek, som er erhvervs- og kommunikationskonsulent ved Business Kolding og medansvarlig for forløbet, så er det en stor succes. Hun fortæller, at alle pladserne på iværksætterforløbet bliver besat, og at flere også opretter et CVR-nummer efter forløbet. 

Der er ingen krav til deltagerne, bare de har ideen 

Forløbet har eksisteret i seks år og henvender sig til ledige på dagpenge med en spirende iværksætterdrøm. Det er et individuelt forløb, hvor det eneste krav, der stilles til deltagerne er, at de har en ide og gåpåmod.

”Det er helt op til mig selv, hvor meget jeg får ud af forløbet. Men jeg møder op hver dag, og arbejder med de delmål, som jeg sætter sammen med min mentor,” fortæller Mathias Bak Dinesen.

Ifølge Tanja Marek er succeskriterierne for forløbet, at deltagerne får øjnene op for de kompetencer, som de har i rygsækken, så de kan finde motivationen til at komme i arbejde. 

Dog håber de også på, at der kommer nye virksomheder ud af forløbet, som kan være med til at skabe nye arbejdspladser i Kolding. 

Fremtidsmulighederne 

Om seks uger er Mathias Bak Jensen færdig med forløbet og forlader kontorfællesskabet i Pakhuset. 

”Det fedeste ville være, hvis jeg i den sjette uge kan se, at der er grobund for min virksomhed, så jeg kan oprette et CVR-nummer og bestille varer hjem,” fortæller Mathias Bak Dinesen.

Hvis virksomheden ikke bliver en fuldtidsbeskæftigelse efter de seks uger, så er han også klar med en plan B. I løbet af de seks uger skal han nemlig sende to jobansøgninger i ugen, som han håber på at kunne finde et job igennem.