Julehjælpen er reddet

Røde Kors butikken i Kolding.

På grund af stigende elpriser og inflation har Røde Kors Kolding valgt at give mere julehjælp til pressede familier, end de gjorde sidste år.

Af Nicklas Calvert

Julen er hjerternes fest, men for mange familier er jul også forbundet med stress og manglende økonomisk overskud. Med inflationen og de stigende elpriser, kan julen for mange virke mere uoverskuelig i år end nogensinde før. Af samme grund har man i Kolding Kommune valgt at give et højere beløb end tidligere til flere familier.

I år har Kolding Kommune har Røde Kors valgt at hjælpe 200 personer op mod 150 sidste år. Det har de valgt fordi, at de regner med, at flere familier har behov for hjælp til at sætte and og flæskesteg på julebordet. Det fortæller Jes Haberlandt, som er aktivitetsleder for julehjælp hos Røde Kors i Kolding:

”Vi har konkret øget julehjælpen fra 800 til 900 kr. Det har vi gjort fordi, at behovet er større grundet inflationen og de stigende elpriser. Færre mennesker har råd til at give gaver til deres børn. Udover dette får man et gavekort til vores genbrugsbutik, da vi her har oplevet pænt overskud, og vi ønsker derfor at give noget tilbage til lokalsamfundet.”

Julen handler både om at få og give
En der har haft stor glæde af julehjælpen, er Linda Sund, som tidligere har modtaget julehjælp, men også hjulpet andre familier, der har stået i en svær situation:

”Julehjælp har betydet alt for mig. Det har gjort, at jeg har kunne give en god jul med gaver til mine to børn. Jeg har dog også takket nej til julehjælp, hvis jeg har følt, at min familie har haft nok, og jeg har kunne købe gaver og mad selv.”

Linda Sund opfordrer samtidig andre familier til at hjælpe i juletiden, som er hård for mange:

”Jeg synes, at vi i Danmark er delt op, vi har rigtig mange mennesker, der gerne vil dele med hinanden og hjælpe, når tiderne er hårde. Vi har også mange, som kun tænker på sig selv og jeg syntes, at vi skal blive bedre til at hjælpe hinanden, hvor det er muligt. Det har i hvert fald gjort en stor forskel for mig.”