Advarsel: Kæmpeedderkopper og flyvende pige hærger i Kolding

Hvert år til oktober vender rædsel og skeletter atter tilbage, når ildsjælen Carsten Engberg spreder glæde med hjemmelavet dekorationer. Efter flere måneders forberedelse står huset uhyggeligt skarpt på ny. 

Af Marius Johannes Kaiser og Mikkel Fabricius Faurskov

Kæmpeedderkopper, dræberdukker og en svævende pige. Klicheen om græskar til halloween står for skud, når Carsten Engberg igen er i skræmmehumør. Kreativiteten får frit løb, når der hvert år til oktober nok engang skal pyntes op til halloween i ’Halloweenhuset’ i Kolding. Fem til seks års kreativitet og uhyggefascination har nemlig givet Carsten og den mindre halloweenentusiastiske hustrus hus dette tilnavn i nabolaget. 

Fra it-programmør til halloweenentusiast

Carsten Engberg, der er tidligere it-programmør og konsulent, har ikke altid været den mest fingernemme kreatør. Det har været et spørgsmål om at prøve sig frem, fejle og så ellers bare se, hvad der sker:

”Jeg har altid fået at vide, at mine hænder vender helt forkert,” fortæller Carsten og klapper bagsiden af hans hænder mod hinanden.

Kommer du en tur forbi ’Halloweenhuset’, mødes du af uendelig kreativitet og uhygge. Amerikanske fodbolde er blevet til kødædende planter. Opvaskebaljer og skum til en dræberdekoration. Og almindelige legetøjsdukker forvandles til frygtindgydende væsner.

Carsten klæder sig hvert år selv ud til halloween, og han er ikke bleg for at dele et chok eller to ud:  

”Jeg skræmte engang nogen så meget, at de løb skrigende bort. Så kom de heldigvis smilende tilbage – det er jo det, det handler om,” siger han og griner.