Nyt studieområde ved havnen skal forbinde de studerende til byen

Byrådet mener, at der skal skabes en bedre relation mellem byen og de studerende, som har deres daglige gang i Kolding. Det er derfor kommunens ambition at skabe et nyt studiemiljø, der skal samle de studerende.

Af Frederik Olling Milbæk

De studerende skal have bedre muligheder for at udtrykke sig fagligt, kreativt og socialt i Kolding. Der skal derfor skabes en ny og moderne studie- og campusby med plads til virksomheder, innovation og hyggelige caféer. Det har Kolding Kommune besluttet som en del af byens budget for 2023.

Den nye studie- og campusby skal efter planen bygges i Kolding Havn, hvor Falck og byens brandstation i dag har lokaler.

Studiemiljøet skal være mere tydeligt
Merete Due Paarup er byrådsmedlem for Radikale Venstre og med i Økonomi- og Strategiudvalget, som står bag projektet, og hun fortæller, at målet med projektet er, at byen skal ose af studiemiljø.

‘’Vi har et rigtig fedt campusmiljø i forvejen, men vi kunne godt tænke os, at man oplevede endnu mere,’’ siger Merete Due Paarup om byens store campusområde, som huser UC Syd, Designskolen, Erhvervsakademiet og SDU.

‘’Visuelt skal man kunne se, at byen har et fedt studiemiljø, når man kommer som ikke-studerende,’’ siger Merete Due Paarup og fortæller, at projektet også skal bruges til at tiltrække fremtidige studerende til byen.

Campusområdet i Kolding. Foto: Frederik Olling Milbæk

Brandstationen skal have nye rammer
I forbindelse med planerne om den nye studie- og campusby har Koldings byråd valgt, at Falck og brandstationen skal have et ny sted at være. Det blev ligeledes besluttet ved budgetforhandlingerne. 

Årsagen er, at Brandstationen og Falck ikke selv ejer de lokaler, som de bor i. Desuden opstår der ofte problemer ved og omkring brandstationen grundet den tætte trafik, som er nede ved inderhavnen. Byrådet har derfor besluttet at afsætte 44 millioner kroner til en splinterny brandstation, som også skal have plads til ambulancer.

Når den nye brandstation en gang står færdig, efterlader det en masse plads nede på havnen, og det er altså her, hvor man ser muligheden for at skabe en ny studie- og campusby.

Tidshorisonten for den nye studie- og campusby er endnu uvis, men kommunen vil allerede fra næste år afsætte penge til at skabe aktiviteter for byens studerende, så de kan få en bedre relation til byen.