Tilfreds kritiker kalder på kulturændring

Foto: Amalie Dalsgaard

Efter hård kritik af konsekvensen for de fem drenge, som har rangeret samtlige 1.g piger efter udseende på Munkensdam Gymnasium, erklærer kritiker sig nu tilfreds med sagens udfald. Nu kræver det en kulturændring.

Af Amalie Dalsgaard

Forestil dig, at dit udseende bliver vurderet til, at nogen hellere vil skære pikken af end at være sammen med dig. Det har været realiteten for flere piger på Munkensdam Gymnasium, hvor 200 1.g piger i starten af dette skoleår er blevet rangeret på lister under blandt andet den kategori. Med rådgivning fra blandt andet Børns Vilkår, har gymnasiet afsluttet sagen på en måde, hvor kritiker Anders Voss Jacobsen, som har krævet en permanent bortvisning af listens forfattere, erklærer sig tilfreds med udfaldet. Han er dog ikke begyndt at klappe i hænderne endnu. Han kalder på en kulturændring, som kræver dialog og forebyggelse.

Straffen sætter et godt eksempel

“Vi er enige om, at det er en god løsning, som rektoren er nået til”, siger Anders Voss Jacobsen på vegne af sig selv og Laura Aramoon Clausen, som står bag underskriftindsamlingen.

Over 3000 har skrevet under på den underskriftindsamling, som kræver at de fem drenge bag listerne bortvises permanent. I dag har de to ophavsmænd lukket underskriftindsamlingen for flere underskrifter. 

Deres ønske har fra start været, at sætte fokus på, at der skal ske en kulturændring.

“Det er debatten, vi har søgt. Det er debatten, vi har fået”, siger Anders Voss Jacobsen.

“Det er fucked up”

Anders Voss Jacobsen beskriver det som “fucked up”, at listerne overhovedet er blevet lavet.

“Lad os komme videre og snakke om, hvad vi gør herfra. Der skal gøres noget fremover. Der er noget, der skal ændres. Det er et godt eksempel, som Munkensdam sætter ved at sparre med folk udefra”, siger Anders Voss Jacobsen.

I en artikel til TV Syd, udtaler Sanne Lind, børnefaglig konsulent hos Børns Vilkår, følgende:

“Det er et lovkrav, at alle gymnasier har en anti mobbestrategi, der også tæller en digital dimension, og den her sag bør være en anledning til, at uddannelsesinstitutionerne får kigget deres strategier igennem og inddrager de unge i dem, så det ikke bare bliver skrivebordsstrategier”.

Dialog og debat

Ifølge TV Syd, lægger Sanne Lind, børnefaglig konsulent hos Børns Vilkår, vægt på, at sagen fra Munkensdam er en mulighed for at få talt om regler og etik hjemme i stuerne.

Anders Voss Jacobsen fortæller, at han har mødt lærere fra andre gymnasier, som siger, at sagen fylder på deres læreværelser.

“Det kan forhåbentligt hjælpe med at sætte dagsordenen for, hvordan man håndterer og forebygger de her sager fremover”, siger han.

Kilde: https://www.tvsyd.dk/kolding/boerns-vilkaar-om-liste-det-kan-have-store-konsekvenser